Koroški mladinski kulturni center Kompleks

Koroški mladinski kulturni center KOMPLEKS 

Kratko ime: KMKC KOMPLEKS

Sedež: Čečovje 5, 2390 Ravne na Koroškem

Tel: +386 (0) 51 603 456

Email: dorijan@kompleks.it

Kdo smo?

Koroški mladinski kulturni center Kompleks deluje od leta 2004 in na letni ravni izpelje od 80 do 100 dogodkov s področja kulture, umetnosti in izobraževanja, namenjenih mladim in ostali zainteresirani javnosti. Kompleks mladim nudi prostor za igro, neformalno učenje, ples, glasbeno ustvarjalnost ipd. in je prostor, kjer lahko mladi pridejo do prvega stika s službo, saj celotno ekipo sestavljajo mladi. Poleg vseh dogodkov, ki se izvajajo, letno KMKC Kompleks organizira tudi dva večja projekta, in sicer »Koroška, kdo si?«, kjer se predstavi celotna regija ter njihovi umetniki, glasbeniki, ustvarjalci, podjetniki …, in »Valter brani alter«, kjer je poudarek predvsem na alternativni sceni. Skozi celotno programsko leto KMKC Kompleks sodeluje z več kot 15 društvi in več kot tridesetimi posamezniki, ki skupaj oblikujejo program in aktivnosti. Skupaj z enim od teh (KD Drugi zvoki) že vrsto let pripravlja abonma Jazz Ravne, ki je na Koroško pripeljal številne virtuoze, ki so se med svojimi evropskimi in svetovnimi turnejami ustavili tudi v prostorih KMKC Kompleksa. Mladinski zavod je v svojih prostorih posnel več zgoščenk, ena od njih je tudi Bring.it, na kateri se nahajajo avtorske skladbe glasbenih skupin iz celotne Slovenije.

Zakaj sodelujemo v projektu?

Koristi v projektu vidimo v povezovanju z ostalimi organizacijami, mreženju, vpeljevanju dodatnih oz. novih aktivnosti za mlade v regiji, izmenjavi dobrih praks, predvsem pa možnost, da s takšnimi projekti pridemo bližje našemu cilju, ki je, da smo v očeh mladih organizacija, ki je središče mladinskega delovanja na regionalni ravni, ter da še naprej nudimo možnost povezovanja koroške mladinske skupnosti. S projektom želimo nuditi še večjo dostopnost naših prostorov v javno dobro in še naprej pomagati z izobraževanjem mladih.

Kompleks Youth Culture centre

After years of efforts to form a consistent cultural, educational and entertainment programme in the Koroška (Carinthia) region, the Kompleks Youth Culture Centre (KMKC Kompleks) was finally established in 2006 by the Club of Carinthian Students. Located in the city Ravne na Koroškem, this youth centre has since then amply developed along the lines of its aims and now presents various music evenings, film nights, theatre performances, a number of workshops, and many other events. It is composed of three parts, one being a bar that is open throughout the day (Thursday, Friday and Saturday), the other is a kind of a study room and the third is a multi-purpose hall. The latter is also available for rent; it has 100 seats and can hold up to 250 people standing.

Skip to content