Europe Direct Koroška

Pri A.L.P. Peca, d.o.o. gostimo informacijski center Europe Direct Koroška že od leta 2005. V Sloveniji je, poleg našega, še 6 kontaktnih centrov Europe Direct, medtem ko jih je po Evropi že več kot 480.

Mreža Europe Direct je eno od glavnih orodij Evropske komisije, s katerim se dejavno in stalno povezuje z državljani na regionalni ravni in s tem prispeva k boljšemu razumevanju delovanja Evropske unije. Pomembna naloga točke je predvsem prepoznavanje vidikov politike Evropske unije, ki so pomembni za lokalne potrebe in zanimanja.

Nudimo različna koristna izobraževanja, debate, okrogle mize in delavnice na področjih, ki jih ponujajo različne evropske mreže. Poleg tega imamo dobro založene police z različnimi aktualnimi publikacijami, v katerih lahko najdete odgovore na vprašanja glede študija in dela v tujini, o pravicah državljanov, različne informacije v zvezi z EU, prav tako pa so lahko te publikacije kvaliteten učni pripomoček za šole in posameznike, ki jih evropska politika in njeno delovanje zanima.

Na podlagi aktualnih političnih usmeritev Evropske komisije in interesa lokalnega prebivalstva pripravljamo številne dogodke, o katerih vas bomo obveščali na naših družbenih omrežjih, na spletnih straneh ED Slovenija ter v lokalnih medijih.

Veselimo se sodelovanja, izmenjave mnenj in vas vabimo k skupnemu raziskovanju delovanja evropske politike.

Nika Skudnik

Europe Direct Koroška

Prežihova ulica 17 

SI-2390 Ravne na Koroškem

t: +386 (0)59 091 083

e: nika.skudnik@alppeca.si

Skip to content