UmetnoST.KunST

Prijavitelj: A.L.P. Peca, d.o.o. (Slovenija)

Partner: Slovensko posvetno društvo Zarja (Avstrija)

Interreg Slovenija-Avstrija

Ob Evropskem letu spretnosti se nam je porodila ideja za dogodek UmetnoST brez meja (ST kot street, ulična umetnost). To je projekt povezovanja mladih ustvarjalcev iz avstrijske in slovenske Koroške.

Skozi izvajanje projekta bomo izpeljali zrcalna dogodka, ki na sodoben način vključujeta pomlajen pogled na kulturno dediščino, domišljijski pristop k tradicionalni kulinariki in spodbujata mlade umetnike k sodelovanju in večji prepoznavnosti. UmetnoST.KunST prepleta sodobno umetnost, glasbeno izražanje, drzno kulinariko, ponudbo mladih ustvarjalcev in na drugi strani tradicionalno kmečko ponudbo, s poudarkom na kulturni dediščini.

Splošni cilj našega projekta je okrepljeno čezmejno sodelovanje, soustvarjanje kulturnih dogodkov, spoznavanje novih možnosti, prenosa dobrih praks in povezovanje ljudi.

Izvedli bomo dva sodobno kulturna dogodka na obeh straneh meje, na katerih bomo utrdili povezanost med ljudmi podobnih interesov in čezmejno sodelovanje.

Eden izmed dogodkov se bo zgodil v središču Železne Kaple in drugi v centru Črne na Koroškem.

Na vsakem dogodku bo enako število avstrijskih in slovenskih ustvarjalcev: 4 glasbene skupine iz obeh držav, 10 predstavnikov mladih ustvarjalcev iz obeh držav, 4 skupine kuharjev nove generacije iz obeh držav, 4 predstavniki rokodelcev iz obeh držav. Na vsakem dogodku bo tudi kipar, ki bo tekom dogodka ustvarjal skulpturo, ki bo trajno ostala v prostoru in predstavljala povezovalen Interreg projekt UmetnoST.KunST.

Skip to content