UmetnoST.KunST

V mesecu avgustu bomo izvedli dva zrcalna čezmejna dogodka UmetnoST.KunST. Dogodka sta podprta s programom Interreg SI-AT in bosta izvedena v sodelovanju dveh organizacij: Prosvetno društvo Zarja iz Železne Kaple in A.L.P. Peca d.o.o. iz Raven na Koroškem.

Prvi dogodek bo v soboto, 17.8.2024, v Črni na Koroškem in drugi v petek, 23.8.2024, v Železni Kapli. Ker umetnost ne pozna meja in jih kvečjemu presega, z dogodkoma nagovarjamo umetnice in umetnike, ki bodo imeli čudovito priložnost, da predstavijo svoje delo in se čezmejno povezujejo.

UmetnoST.KunST je preplet sodobne umetnosti, glasbenega izražanja in drzne kulinarike. Poleg tega se bodo na dogodku predstavljali tradicionalni rokodelci in društva. Obiskovalci bodo priča kvalitetnemu kulturnemu programu, izobraževalnim aktivnostim in odlični lokalni hrani.

S projektom želimo podpirati zeleni razvoj, enakopraven odnos med spoloma in trajnostno čezmejno sodelovanje znotraj območja Geopark Karavanke.

Ker se zdi, da bi bilo vaše umetniško udejstvovanje skladno z idejo projekta, vas vljudno vabimo k sodelovanju.

Dogodek bo brezplačen in primeren za vse generacije.

Za podrobnosti in informacije se lahko obrnete na nas po elektronski pošti: nika.skudnik@alppeca.si, barbara.jesovnik@alppeca.si ali pokličete na 059-091-083.

S prijaznimi pozdravi.

 

 

Skip to content