Uspešno javno nastopanje

Brezplačna delavnica je namenjena samostojnim podjetnikom in potencialnim podjetnikom, ki bi želeli izboljšati veščine javnega nastopanja.

Priložnosti, ko moramo javno spregovoriti in se izpostaviti pred različnimi javnostmi, je vedno več. Velja, da smo ob samozavestnem in pristnem nastopu, prepričljivejši. Če razumemo pojem javno nastopanje v najširšem smislu, ne samo pred kamero ali radijskim mikrofonom, imamo takih priložnosti nastopanja veliko več kot se nam zdi. Bolje kot jih izkoristimo, boljše priložnosti se nam odpirajo. Je že res, da ni enostavno stopiti pred ljudi in jim spregovoriti, a spretnosti javnega nastopanja se v svojem osebnostnem razvoju lahko naučimo in jih razvijemo do odličnosti. Po eni sami delavnici se ne boste povsem znebili treme ali postali profesionalni govorci, a napredek bo očiten.

VSEBINA:

  • Kako uskladiti besedni in nebesedni del nastopa?
  • Kaj moram upoštevati, da bom za občinstvo verodostojen in zanimiv govorec, ki bo pritegnil njihovo pozornost?
  • Kako obvladovati tremo pred in med javnim nastopom? Kako tremo spremeniti v željo/voljo do nastopa?
  • Kakšna je dobra priprava na javni nastop? Priprave je lahko premalo, pa tudi preveč, predvsem pa je pogosto neustrezna, glede na nastop, ki nas čaka.
  • Predvsem pa bomo vadili javno nastopanje in postajali iz vaje v vajo bolj prepričani vase in bomo tako lažje prepričali tudi občinstvo.

Izvajalec: EGOGRAM usposabljanja, Boštjan Polutnik, s.p.

Učitelj socialnih veščin, transakcijski analitik z licenco “transactional analysis practitioner”, praktik odnosov z javnostmi, višješolski predavatelj, z več kot 20-letnimi izkušnjami pri izobraževanju odraslih. Redni predavatelj Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja za področje Komunikacije in obvladovanja konfliktov (v okviru nacionalnih poklicnih kvalifikacij). Redni predavatelj Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje na Igu za področje retorike in javnega nastopanja. Dolgoletni predavatelj vodilnim delavcem v okviru Upravne akademije in Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Republike Slovenije. Dolgoletni supervizor v različnih socialnovarstvenih zavodih avtor srednješolskega učbenika za področje komunikacije in obvladovanja konfliktov.

TERMIN IN LOKACIJA:

KJE: MPIK, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec, 1. nadstropje, predavalnica 9A
KDAJ: petek, 10.05.2024, od 8:00 do 12:00

Zaradi zagotavljanja kakovosti dela je število mest omejeno. Za udeležbo na brezplačni delavnici se je potrebno prijaviti do srede, 8. 5. 2024 preko spletnega obrazca.

Vse dodatne informacije dobite na tel. štev.: 02/ 88 42 927 ali na 031 357 311.

Delavnica je za udeležence brezplačna.

Za SPOT Svetovanje Koroška:
Podjetniški center Slovenj Gradec d.o.o.

Skip to content