Komunikacija, obvladovanje konfliktov in dobri medsebojni odnosi

Poslovna točka SPOT Svetovanje Koroška vabi na brezplačno delavnico za potencialne podjetnike in delujoča podjetja:

Komunikacija, obvladovanje konfliktov in dobri medsebojni odnosi

Brezplačna delavnica je namenjena samostojnim podjetnikom in potencialnim podjetnikom, ki jih zanima področje komunikacije, obvladovanje konfliktov in dobrih medsebojnih odnosov.

Zmotno je prepričanje, da bomo imeli z ljudmi dobre odnose, če se bomo izogibali konfliktom, saj so konflikti neizbežni in včasih celo koristni za napredek v odnosih. Za dobre odnose in korektno komunikacijo je zato nujno, da se konflikte naučimo obvladovati oziroma reševati na korekten način, za vse vpletene v konfliktno situacijo. Uspešna komunikacija in učinkovito upravljanje konfliktov je ključno za vsak odnos.

VSEBINA:

  • Zakaj v odnosih težimo k spremembam drugih ljudi, da bi z njimi lažje komunicirali oz. živeli? Kako lahko na enostavnejši način poskrbimo za bolj učinkovite, bolj zadovoljujoče odnose z njimi?
  • Kateri vzorci me ovirajo pri dobri komunikaciji z drugimi? Kako jih lahko zamenjam?
  • Zakaj izogibanje konfliktom ne reši slabega odnosa z drugimi? Kako se soočiti s konfliktom na korekten in učinkovit način?
  • Zakaj se bojimo kritike? Zakaj se je branimo, ko nam jo nekdo daje in zakaj se jo bojimo dati? Kako dati kritiko, da ne bo naletela na odpor in bomo z njo dosegli spremembo vedenja pri sogovorniku?

Izvajalec: EGOGRAM usposabljanja, Boštjan Polutnik, s.p.

Učitelj socialnih veščin, transakcijski analitik z licenco “transactional analysis practitioner”, praktik odnosov z javnostmi, višješolski predavatelj, z več kot 20-letnimi izkušnjami pri izobraževanju odraslih. Redni predavatelj Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja za področje Komunikacije in obvladovanja konfliktov (v okviru nacionalnih poklicnih kvalifikacij). Redni predavatelj Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje na Igu za področje retorike in javnega nastopanja. Dolgoletni predavatelj vodilnim delavcem v okviru Upravne akademije in Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Republike Slovenije. Dolgoletni supervizor v različnih socialnovarstvenih zavodih avtor srednješolskega učbenika za področje komunikacije in obvladovanja konfliktov.

TERMIN IN LOKACIJA:
KJE: MPIK, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec, 1. nadstropje, predavalnica 9A
KDAJ: sreda, 27. 9. 2023, od 9:00 do 13:00
PRIJAVE:
Zaradi zagotavljanja kakovosti dela je število mest omejeno. Za udeležbo na brezplačni delavnici se je potrebno prijaviti, in sicer:

  • do ponedeljka, 25. 09. 2023 preko spletnega obrazca – prijavite se na povezavi.
  • vse dodatne informacije dobite na tel. štev.: 02/ 88 42 927 ali na 031 357 311.

Delavnica je za udeležence brezplačna.

Skip to content