Zdravo v jesen – začeli smo tečaj joge

Razumevanje tega, kaj je joga v resnici, je zelo široko. Nekateri pod prakso joge razumejo prakso asan, nekateri meditacijo, spet drugi sprostitev… Joga je v svojem bistvu stanje in hkrati metoda, ki nas temu stanju približa.

Joga je znanost. Je znanost o pravilnem življenju. Namenjena je vključevanju v vsakodnevno življenje. Deluje na vse vidike človeka: na fizičnega, vitalnega, mentalnega, emocionalnega, psihičnega in spiritualnega.

Poleg tega pa je joga tudi vedno bolj priljubljena vrsta rekreacije v zahodnem svetu, saj pomaga proti mnogim težavam modernega sveta: stres, preobremenjenost, pomanjkanje gibanja, pritisk družbe…

LAS Mežiške doline izvaja projekt Skupaj za varni jutri, v okviru katerega izvajamo program Razmigajmo se za trajnostno mobilnost, ki vključuje raznovrstne športne aktivnosti, z namenom širiti zavest o pomenu gibanja za zdravje in motivirati ljudi k telesni aktivnosti.

V ponedeljek, 5. septembra 2022 smo začeli z izvedbo tečaja joge s Tamaro Miler. Udeleženke so po dveh izvedbah zadovoljne in menijo, da se bodo z jogo ukvarjale tudi po koncu tečaja.

Spremljajte spletno stran LAS Mežiške doline za novice o brezplačnih športnih aktivnostih!

 

Skip to content