+386 (0)2 82 17 860
info@alppeca.si

foto1

A. L. P. P E C A

foto1

SPOT svetovanje Koroška

foto1

SPOT svetovanje Koroška

foto1

ESRR

foto1

EKSRPPočitnice so tu

Imejte se odlično

Tudi na Koroškem

LAS Mežiške doline

Nabor LAS – ovih operacije, ki so bile uspešno oddane in potrjene s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja ter s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo

Preberi več...

KOR-NET

Kmalu več....

Preberi več...

SPOT svetovanje KOROŠKA

SPOT svetovanje KOROŠKA Uradne ure: Ponedeljek in torek od 8.00 do 14.00 Sreda od 11.00 do 17.00 Petek od 7:00 do 13:00

Preberi več...

Info

Prijava na nove informacije A.L.P. Peca

SPOT Svetovanje Koroška: Delodajalci lahko ob zaposlitvi osebe mlajše od 25 let prejmete subvencijo


Zavod Republike Slovenije spodbuja zaposlovanje mladih. Slednji namreč pogosto zaradi pomanjkanja delovnih izkušenj težje vstopajo na trg dela, s programom Hitrejši vstop mladih na trg dela pa bo približno 4000 mladim iz vse Slovenije omogočeno usposabljanje in zaposlitev za nedoločen čas.

Celotni članek je na voljo tukaj.

 


 

 
IŠČEMO NOVEGA SODELAVCA
 
V podjetju A.L.P. Peca, d.o.o., iščemo kandidatko/kandidata za delovno mesto: SODELAVEC NA PROJEKTU.
 
 Zaposlitev je za določen čas 12 mesecev, predvidoma od 1. 10. 2022 do 30. 9. 2023, nadomeščanje sodelavke na porodniškem dopustu.
 
Prijave zbiramo do 31. 8. 2022.
 
Več  o delovnem mestu si lahko preberete na povezavi.
 
 

Digitalni bon '22 -- DIGIT 55+

Na razpisu za izvajalce subvencioniranih tečajev digitalnih veščin smo bili izbrani za izvedbe na Ravnah na Koroškem, Prevaljah, v Mežici in Črni na Koroškem.

Prijave do zasedbe mest sprejemamo po elektronski pošti info@alppeca.si ali na telefon 02 82 17 860.

Več o razpisu lahko najdete TUKAJ

 

ŽAL VAS MORAMO OBVESTITI, DA SO BILA DANES, 3.8.2022 OB 10:30 VSA MESTA ZA UDELEŽBO NA TEČAJIH ZAPOLNJENA! 

Festival ČIČI – Zmeraj prinesi si koco!

Na pragu poletja, v sredini junija,  v Koroški osrednji knjižnici  na prav poseben način odprejo sezono poletnega branja. Tradicionalno dvodnevno festivalsko dogajanje, ki so ga poimenovali ČIČI – Zmeraj prinesi si koco!,  prebuja telo in duha, izobražuje ter zabava mlade vseh starosti. Kot vsa leta do sedaj se bodo vrstili različni dogodki, od ustvarjalnih pripovedi za najmlajše, koncertov, debat, razstave fotografij na drevesih, do čisto posebnih Knjižnih olimpijskih iger (KOI). Odmevni dogodek s črkami, besedami in knjigami povezuje generacije, odpira javne debate ter na zabaven način promovira bibliotekarsko stroko.

Dogodek bo potekal 9. 6. 2022 in 10. 6. 2022.

Četrtek, 9. junija 2022:

 • Razstava fotografij na drevesnih deblih avtoric Nike Hölcl Praper in Simone Vončina.
 • od 8.30 do 10.00 – BUČELARČEK pripoveduje:
 • 11.00 – Delavnica Natisni si vrečko:
 • 18.00 – Koncert Zvezdana Novaković ZveN in Komorna zasedba Grlenice

Petek, 10. junija 2022 ob 11. uri – Knjižne olimpijske igre, KOI2022:

Ekipni četveroboj v zabavnih knjižno-olimpijskih disciplinah, ki
zahtevajo bralne in tudi motorične spretnosti

Discipline:

 • LEPOTNA ČITALNICA: (Koliko knjig [pre]nesete?)
  Lepotna čitalnica je tekmovanje v hitri hoji na kratke
  proge s knjigo na glavi. Zmaga najspretnejši.
 • KNJIŽNI MARATON: (Tekmovanje v hitrem branju)
  Tekmovalci morajo v omejenem času prebrati članek iz
  dnevnega časopisja ter nato odgovarjati na zagonetna
  vsebinska vprašanja.
 • ZANKA UGANKA: (Budilka za možgane)
  Ugibanje odgovorov na različne uganke, napisane ali
  narisane.
 • POLIGON MED KNJIGAMI:
  Iskanje gradiva med knjižnimi policami. Vsaka ekipa dobi
  seznam treh knjig, ki jih mora poiskati v knjižnici, si jih
  izposoditi in priti na cilj.

Igre bo budno nadzirala OLIMPIJSKA KOMISIJA iz vrst Društva bibliotekarjev Koroške. Vsaka prijavljena ekipa je sestavljena iz treh tekmovalcev. Prijavite se na simona.voncina@knjiznica-ravne.si ali na tel. 02 870 54 31 do torka, 7. junija 2022.

Ob slabem vremenu bodo vsi dogodki v knjižnici.

 


 

Lokalna akcijska skupina Mežiške doline izvaja projekt Skupaj za varni jutri. Del projekta je tudi program Razmigajmo se za zdravje, v okviru katerega organiziramo dogodek:

KOLESARIM ZA ZDRAVJE IN ZELENO PRIHODNOST

V soboto, 21. 5. 2022 bomo kolesarili od Raven na Koroškem do kozolca na Poljani. Lahko se nam pridružite na začetku poti, nekje po poti ali pa na koncu.

Pri kozolcu nas bo pričakala zdrava malica, sestavljena iz ekološko pridelanih sestavin Ekološke kmetije Gradišnik.

Sledili bosta predstavitvi temeljnega postopa oživljanja in uporabe AED – avtomatskega defibrilatorja, nato pa si bomo ogledali info točko Geoparka Karavanke in prenovljeni kozolec.

Po zaključku druženja se bo skupina odpravila v smeri proti Ravnam. Od nas se lahko poslovite kjerkoli vam to najbolj ustreza.

Na poti nazaj se bomo ustavili tudi na stadionu na Prevaljah, kjer se bomo pridružili obiskovalcem Festivala bralne značke.

Dobimo se ob 9.00, pred občino Ravne na Koroškem.

Tisti, ki nimate lastnega kolesa, nam to sporočite ob prijavi in zagotovili vam bomo kolo iz sistema izposoje koles Picikl.

Za vse ostale, ki se boste pripeljali sami – dobimo se ob 10.00 pri kozolcu na Poljani.

Prijava na dogodek je obvezna!

Prijavite se na e-poštnem naslovu: martin.barbic@alppeca.si, ali na telefonski številki: 02 82 17 860.

 


 

ODPIRANJE POSLOVNIH PRILOŽNOSTI V OKVIRU DOGODKA MEDNARODNI INDUSTRIJSKI SEJEM V CELJU

DOGODEK JE ZARADI NEZADOSTNEGA ŠTEVILA PRIJAV ODPOVEDAN!

SPOT Svetovanje Koroška v sodelovanju z Območno podjetniško obrtno zbornico Ravne na Koroškem organizira brezplačno udeležitev na dogodku odpiranja poslovnih priložnosti v okviru dogodka: Mednarodni industrijski sejem v Celju. Mednarodni industrijski sejem v Celju je s hitro rastjo razstavljavcev in obiskovalcev v zadnjih nekaj letih postal prepričljivo največji in najpomembnejši sejem s področij strojegradnje in orodjarstva, varjenja in rezanja v JV Evropi.

Datum: torek, 05. 4. 2022 od 10.00 do 14.00.
Kraj: Mala kongresna dvorana, Dečkova cesta 1, 3000 Celje

Prijave zbiramo po elektronski pošti: spot.koroska@gmail.com ter na telefon SPOT Svetovanje Koroška 064 263 784 ali 064 277 968, najkasneje do ponedeljka, 4. 4. 2022 do 12. ure

Da si podjetnik zagotovi udeležbo in brezplačen vstop na sejem, se mora tudi predhodno elektronsko prijaviti: https://www.podjetniski-portal.si/dogodki/brezplacni-dogodek-predstavitev-spodbud-v-okviru-nacrta-za-okrevanje-in-odpornost-39941. Po potrditvi prijave vam bo koda za brezplačni poslovni kupon posredovana na vaš e-naslov. Poslovni kupon/vstopnico si boste lahko natisnili in z njo neposredno vstopili na sejem.

Program dogodka in vse potrebne informacije so na voljo tukaj.

 


 

Varnost in zdravje pri delu ter varstvo pred požarom

 

Poslovna točka SPOT Svetovanje Koroška vabi na brezplačno spletno delavnico za potencialne podjetnike in delujoča podjetja kjer boste:

 • Izvedeli kakšne so zakonske osnove samostojnih podjetnikov, samozaposlenih in t.i. popoldanskih s.p.-jev po Zakonu o varnosti in zdravje pri delu ZVZD-1 (pravice, dolžnosti in odgovornosti delavcev in delodajalcev, evidence oz. dokumenti po ZVZD-1; prva pomoč na delovnem mestu, ukrepi za preprečevanje in širjenje nalezljivih bolezni (Covid -19), kazenske sankcije,... );
 • Dobili napotke za uvedbo ukrepov za zmanjšanje poškodb pri delu in regresni zahtevki ZZZS in ZPIZ do delodajalcev;
 • Spoznali novosti ter obveznosti lastnikov oz. uporabnikov objektov s področja varstva pred požarom;
  izvedlo se bo teoretično usposabljanje iz varnosti in zdravja pri delu ter varstva pred požarom;
 • Pridobili (po izpolnjenem testnem vprašalniku) potrdilo o teoretični usposobljenosti iz varnosti in zdravja pri delu ter varstva pred požarom na elektronski naslov;


KJE: Spletna platforma ZOOM.
KDAJ: V četrtek, 24. 03. 2022, od 9:00 do 11:00.

Prijave in dodatne informacije najdete tukaj.

 


 

Prispevki oz. obvezna socialna zavarovanja za samozaposlene osebe – spremembe februar 2022

 

V tem članku bomo podrobno opredelili prispevke samostojnih podjetnikov za socialno varnost. Samostojni podjetniki si sami plačujejo prispevke za socialno varnost. Podatki za obračun se avtomatsko kreirajo v e-davkih. Poravnati jih morajo do 20. v mesecu za pretekli mesec.

Celi članek je na voljo tukaj.

 


 

Ali lahko oseba, ki je vključena v obvezna socialna zavarovanja v drugih državah EU opravlja delo po podjemni pogodbi v Sloveniji?

Podjemna pogodba ni oblika zaposlitve, ampak je pogodba s katero naročnik pri izvajalcu naroči opravo določenih del, podjemnik pa se s tem zaveže, da bo ta dela opravil na dogovorjen način. S sklenitvijo podjemne pogodbe je naročnik zavezan, da mora podjemnika prijaviti v obvezna socialna zavarovanja na obrazec M12 – prijava zavarovanja za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni (podlaga 50) z razlogom zavarovanja 5 – 17/5 čl. ZZVZZ: Osebe, ki v okviru drugega pravnega razmerja opravljajo delo oziroma storitve za plačilo.

Pogoj je, da sta podjemnik in prav tako podjetnik vključena v obvezna socialna zavarovanja v Sloveniji. V nasprotnem primeru, ko je podjemnik ali podjetnik vključen v zavarovanja v drugi državi EU, ga naročnik ne more prijaviti v obvezna socialna zavarovanja v Sloveniji, saj velja pravilo, da oseba ne sme biti prijavljena v sistem socialne varnosti v dveh ali več različnih državah.

Članek je v celoti na voljo tukaj.

 


 

SPOT Svetovanje Koroška: Za uporabnike / uporabnice portala SPOT registrska številka ni več obvezen podatek pri prijavi osebe v obvezna socialna zavarovanja na M1 in M12 obrazcu


Registrska številka zavezanca je enolični identifikator zavezanca za prijavo v sistemu obveznih socialnih zavarovanj, ki jo zavezancu za prijavo določi ZZZS (Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije).
Zavezancu se lahko dodeli le ena registrska številka, ne glede na to, ali je zavezanec za prijavo v eno ali več obveznih socialnih zavarovanj.
SPOT portal uporabnikom omogoča, da osebo s katero smo sklenili Pogodbo o zaposlitvi tudi prijavimo v obvezna socialna zavarovanja. Do sedaj smo pri izpolnitvi M1 obrazca – prijava podatkov o pokojninskem in invalidskem ter zdravstvenem zavarovanju, zavarovanju o starševsko varstvo in zavarovanju za primer brezposelnosti in pri M12 obrazcu – prijava zavarovanja za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni, vnašali registrsko številko zavezanca, slednje ni več potrebno.
Za zavezance za prijavo v izbrano zavarovanje, ki imajo v evidenci ZZZS že določeno registrsko številko, vpis registrske številke na M-1 ali M12 ni več obvezen.

 


 

 

SPOT Svetovanje Koroška: Prijava, sprememba in preklic poslovnega naslova samostojnega podjetnika

 

Ob registraciji samostojnega podjetnika v Poslovni register Slovenije je nujno, da bodoči podjetnik navede poslovni naslov, kjer bo opravljal svojo pridobitno dejavnost. Brez določitve poslovnega naslova se samostojni podjetnik ne more registrirati v Ajpes.

Članek je na voljo tukaj.

 


 

Začetek tečaja funkcionalne vadbe

V zadnjem času ena najbolj priljubljenih vadb je brez dvoma funkcionalna vadba, saj naslavlja glavne izzive sodobnega življenjskega sloga, kot so sedeče delo, odsotnost fizičnih obremenitev in ponavljajoči se gibi.

V sklopu programa “Razgibajmo se za trajnostno mobilnost”, sta 2 skupini udeležencev začeli s tečajem funkcionalne vadbe.

Namen funkcionalne vadbe je tako okrepiti mišice ter telesu povrniti moč in gibčnost za lažje spopadanje z vsakodnevnimi opravili in telesnimi napori. Seveda pa to niso edine koristi. Kot vsaka telesna aktivnost, je tudi funkcionalna vadba koristna ne le za telo, temveč tudi za duha. Pregovor zdrav duh v zdravem telesu še kako drži, hkrati pa se z dobro telesno pripravljenostjo dokazano lažje zoperstavimo hitremu tempu in stresu sodobnega življenja.

 


 

Temeljni postopki oživljanja in uporaba AED aparata

Pri Lokalni akcijski skupini Mežiške doline, smo oktobra 2021 začeli aktivno izvajati projekt sodelovanja z naslovom Skupaj za varni jutri. V sklopu projekta sodelujejo 3 občine Mežiške doline in še 4 partnerski LASi.

Del projekta je namenjen izobraževanju in usposabljanju splošne javnosti in tudi strokovnega osebja iz temeljnih postopkov oživljanja in uporabe defibrilatorjev. Za ta namen se je oblikovala strokovna skupina, ki bo skrbela za ozaveščanje javnosti in pripravo osnovnih navodil temeljnega postopka oživljanja.

Strokovna skupina, ki je sestavljena iz strokovnih zdravstvenih delavcev je posnela film s prikazom postopkov oživljanja in uporabe AED, ki bo služil kot promocijski film in tudi kot učno gradivo.

Video si lahko ogledate na YouTube z uporabo QR kode ali povezave.

 


 

Vavčer za digitalni marketing ponovno na voljo

 

Slovenski podjetniški sklad, od 28.01.2022, ponovno objavlja Javni poziv Vavčer za digitalni marketing iz sredstev ReactEU. Vavčer bodo lahko koristila mikro, mala in srednje velika podjetja, ki so organizirana kot d.o.o., s.p., zadruge ali socialna podjetja, ki so se preoblikovala po Zakonu o socialnem podjetništvu in opravljajo gospodarske dejavnosti. Za prijavitelje bo na voljo 3,3 mio EUR.

 

Zaradi ogromnega povpraševanja Slovenski podjetniški sklad zapira Vavčer za digitalni marketing

S strani podjetij se je tudi tokrat izkazal ogromen interes po koriščenju nepovratnih sredstev za izdelavo novih spletnih strani, novih mobilnih aplikacij, lastnih spletnih trgovin ali lastnih rezervacijskih platform, saj je SPS samo v nekaj dneh prejel več kot 1000 vlog, ki že sedaj presegajo kvoto razpoložljivih sredstev za ta javni poziv.

Z namenom, da bi lahko potrdili kar največ vlog, bo SPS za obstoječ javni poziv zagotovil še nekaj dodatnih sredstev, vendar kljub temu sredstev ne bo dovolj, da bi lahko SPS potrdil vse, doslej že prejete vloge. Glede na navedeno bo SPS v petek, 03.09.2021 objavil zaprtje javnega poziva.

Javni poziv Vavčer za digitalni marketing bo predvidoma ponovno razpisan do konca leta, tako da bodo lahko podjetja ponovno oddala vlogo za ta vavčer še letos, zato predlagamo, da podjetja z oddajo vloge počakajo in jo oddajo takrat, ko bo objavljen nov javni poziv.

Podrobnosti so na volju na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.

 


 

Pogoji za upokojitev in nadaljevanje dejavnosti po upokojitvi ter delo upokojencev v letu 2022 s poudarkom na aktualnih zakonskih spremembah

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas poslovna točka SPOT Svetovanje Koroška vabi na brezplačno delavnico za potencialne podjetnike in delujoča podjetja.

Delavnica je zanimiva in uporabna za potencialne podjetnike, kot za delujoča mikro, mala in srednje velika podjetja, katerih nosilci  so zavarovani iz naslova opravljanja samostojne dejavnosti kot s.p.-ji ali iz naslova lastništva & poslovodenja d.o.o.-ja kot tudi za njihove kadrovsko računovodske delavce, da bodo znali pravilno upoštevati specifiko postopkov upokojevanja zaposlenih delavcev.

Kdaj: 28.01.2022 od 10:00 - 14:00

Kje: Gostilna Krebs, Nataša Pratnekar s.p., Podjunska ulica 4, Mežica, Velika dvorana

Prijave in dodatne informacije najdete TUKAJ.

 


 

SPOT svetovanje Koroška: Minimalna plača v Republiki Sloveniji ter njena višina v letu 2022

Zakon o minimalni plači (ZMinP) določa pravico do prejema minimalne plače, njeno višino (v bruto znesku) in pogoje pod katerimi se izplačuje, za delavce, ki opravljajo delo pri delodajalcu v Republiki Sloveniji za polni delovni čas. Minimalna plača je mesečna plača za delo opravljeno v polnem delovnem času. Za tiste delavce, ki pri delodajalcu opravljajo delo za krajši delovni čas, mu je dodeljena pravica do sorazmernega dela minimalne plače.

Celotni članek je na voljo TUKAJ.

 


 

PAVŠALNI PRISPEVKI ZA POPOLDANSKI S.P. ZA LETO 2022

SPOT svetovanje Koroška:

Pavšalni prispevki za t.i. popoldanski s.p. so v letu 2022 višji, v januarju 2022 so se povišali prispevki ZZZS, v marcu 2022 pa se bodo povišali še prispevki za PIZ.

V članku avtorica podrobni razloži spremembe, ki zadevajo samostojne podjetnike s popoldanskim s.p. in zbere vse potrebne informacije za delovanje v letu 2022.

Celotni članek je na voljo TUKAJ.

 


 

 

Brezplačna spletna delavnica »Kako do nepovratnih sredstev na javnih razpisih«

Delavnica je namenjena vsem podjetjem, samostojnim podjetnikom, samozaposlenim, popoldanskim s.p.-jem ter potencialnim podjetnikom, ki se soočajo z izzivi financiranja projektov in iskanja nepovratnih finančnih virov za izvajanje svojih projektov.

Vsebina:

- Osnovne informacije o javnih razpisih:

- Vpis v DiH katalog;

- Primer dobre prakse;

- Primer razpisa za pridobitev nepovratnih sredstev (pregled ciljev, pogojev razpisa, potrebne dokumentacije – poslovni načrt, merila)

Izvajalka: Lidija Kržišnik Vidmar

 • Termin: 27. 1. 2021, 9:00 - 11:00
 • Spletni dogodek na platformi Zoom.
 • Organizator: SPOT svetovanje Koroška

Vse potrebne informacije najdete TUKAJ.

 


 

 SPOT Svetovanje Koroška:

 

Sem študent – lahko registriram s.p. ali ustanovim d.o.o.?

Vse več mladih se zaradi povečanega povpraševanja na trgu dela (npr. računalništvo, informatika, strojništvo, gradbeništvo itd.) že v času študija zanima za opravljanje pridobitne dejavnosti, nemalokrat pa tudi delodajalci (naročniki del) zahtevajo, da posamezniki registrirajo s.p. in na takšen način (in ne preko študentske napotnice) opravljajo razna dela.

Kakšne posledice ima torej odločitev študenta, če že v času študija registrira s.p. oz. ustanovi d.o.o. ter prične opravljati pridobitno dejavnost?

Celoten članek najdete TUKAJ


Opravljanje storitev v Avstriji in predstavitev Slovenske gospodarske zveze v Celovcu

 Vedno več slovenskih podjetij želi ponujati svoje storitve na avstrijskem trgu. Svoboda opravljanja storitev jim to omogoča, če je dejavnost začasne narave.

Ali je dejavnost začasna, se določa na podlagi pogostosti, rednega ponavljanja in stalnosti opravljanja dejavnosti. Za tiste, ki opravljajo dejavnost trajno, svoboda opravljanja storitev ne velja. To pomeni, da morajo tam ustanoviti podjetje ali podružnico. Zakonodaja ne določa kako dolgo lahko traja začasno obdobje opravljanja dejavnosti, ampak se to presoja od primera do primera.

Celoten članek najdete TUKAJ


POSLOVNA URGENCA – PROGRAM EARLY WARNING SLOVENIJA

 SPIRIT Slovenija je pod okriljem programa Early Warning Europe - Slovenija vzpostavil 1. POSLOVNO URGENCO v SLOVENIJI . 

Program je prvenstveno namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem in podjetnikom,  ki opažajo prve znake potencialnih težav v poslovanju ali se z njimi že  soočajo ter iščejo rešitve in možnosti za izboljšave poslovanja.

Strogih pravil o tem, kdaj je podjetje v težavah, v okviru programa ni. Praktično lahko za pomoč zaprosi vsako podjetje, ki se sooča z določenimi izzivi ali tveganji in bi mu koristilo mnenje,  nasvet ali pogovor z izkušenim mentorjem. Sem spadajo tudi podjetja, ki se zaradi neizpolnjevanja različnih pogojev in zahtev ne morejo prijaviti na različne svetovalne vavčerje ali druge javne razpise, kjer bi lahko dobili ustrezno podporo strokovnjakov in mentorjev.

Celoten članek najdete TUKAJDelodajalci pozor! Tudi vi lahko vse dajatve za zaposlene poravnate z enim plačilnim nalogom oz. e-računom!

Spomnimo. Do marca 2020 so lahko z enim plačilnim nalogom oz. t.i. e-računom svoje obveznosti poravnavali samo zavezanci, ki si sami plačujejo prispevke (npr. samostojni podjetniki, kmetje, športniki, odvetniki. Finančna uprava RS pa je meseca marca 2020 tudi vsem tistim, ki zaposlujejo delavce (s.p, d.o.o., zavodi, itd.) in posledično plačujejo dajatve na plače zaposlenih, omogočila, da vse obveznosti poravnajo z enim plačilnim nalogom.

Celoten članek najdete TUKAJ


 

SPOT Svetovanje Koroška:

Nameravana firma

Zakon o gospodarskih družbah v 22. členu določa, da lahko vsakdo zahteva, da registrski organ vpiše firmo (ime družbe) v register, ne da bi bila hkrati ustanovljena družba – govorimo o t.i. nameravani firmi. Vpis nameravane firme pa bodočih družbenikov oz. ustanoviteljev ne zavezuje, da morajo dejansko ustanoviti družbo – čemu je torej primarno namenjena nameravana firma?

Na kratko bi lahko rekli, da je nameravana firma namenjena predvsem t.i. "rezervaciji imena družbe." Ime družbe je torej zelo pomemben razlikovalni element med različnimi poslovnimi subjekti, ki so vpisani v Poslovni register Slovenije (PRS).

Celoten članek najdete TUKAJ