+386 (0)2 82 17 860
info@alppeca.si

foto1

A. L. P. P E C A

foto1

SPOT svetovanje Koroška

foto1

SPOT svetovanje Koroška

foto1

ESRR

foto1

EKSRPPočitnice so tu

Imejte se odlično

Tudi na Koroškem

LAS Mežiške doline

Nabor LAS – ovih operacije, ki so bile uspešno oddane in potrjene s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja ter s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo

Preberi več...

Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc

Brezplačno izobraževanja na področju računalniške in digitalne pismenosti

Preberi več...

SPOT svetovanje KOROŠKA

SPOT svetovanje KOROŠKA Uradne ure: Ponedeljek in torek od 8.00 do 14.00 Sreda od 11.00 do 17.00 Petek od 7:00 do 13:00

Preberi več...

Info

Prijava na nove informacije A.L.P. Peca

 SPOT Svetovanje Koroška:

 

Sem študent – lahko registriram s.p. ali ustanovim d.o.o.?

Vse več mladih se zaradi povečanega povpraševanja na trgu dela (npr. računalništvo, informatika, strojništvo, gradbeništvo itd.) že v času študija zanima za opravljanje pridobitne dejavnosti, nemalokrat pa tudi delodajalci (naročniki del) zahtevajo, da posamezniki registrirajo s.p. in na takšen način (in ne preko študentske napotnice) opravljajo razna dela.

Kakšne posledice ima torej odločitev študenta, če že v času študija registrira s.p. oz. ustanovi d.o.o. ter prične opravljati pridobitno dejavnost?

Celoten članek najdete TUKAJ


Opravljanje storitev v Avstriji in predstavitev Slovenske gospodarske zveze v Celovcu

 Vedno več slovenskih podjetij želi ponujati svoje storitve na avstrijskem trgu. Svoboda opravljanja storitev jim to omogoča, če je dejavnost začasne narave.

Ali je dejavnost začasna, se določa na podlagi pogostosti, rednega ponavljanja in stalnosti opravljanja dejavnosti. Za tiste, ki opravljajo dejavnost trajno, svoboda opravljanja storitev ne velja. To pomeni, da morajo tam ustanoviti podjetje ali podružnico. Zakonodaja ne določa kako dolgo lahko traja začasno obdobje opravljanja dejavnosti, ampak se to presoja od primera do primera.

Celoten članek najdete TUKAJ


POSLOVNA URGENCA – PROGRAM EARLY WARNING SLOVENIJA

 SPIRIT Slovenija je pod okriljem programa Early Warning Europe - Slovenija vzpostavil 1. POSLOVNO URGENCO v SLOVENIJI . 

Program je prvenstveno namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem in podjetnikom,  ki opažajo prve znake potencialnih težav v poslovanju ali se z njimi že  soočajo ter iščejo rešitve in možnosti za izboljšave poslovanja.

Strogih pravil o tem, kdaj je podjetje v težavah, v okviru programa ni. Praktično lahko za pomoč zaprosi vsako podjetje, ki se sooča z določenimi izzivi ali tveganji in bi mu koristilo mnenje,  nasvet ali pogovor z izkušenim mentorjem. Sem spadajo tudi podjetja, ki se zaradi neizpolnjevanja različnih pogojev in zahtev ne morejo prijaviti na različne svetovalne vavčerje ali druge javne razpise, kjer bi lahko dobili ustrezno podporo strokovnjakov in mentorjev.

Celoten članek najdete TUKAJDelodajalci pozor! Tudi vi lahko vse dajatve za zaposlene poravnate z enim plačilnim nalogom oz. e-računom!

Spomnimo. Do marca 2020 so lahko z enim plačilnim nalogom oz. t.i. e-računom svoje obveznosti poravnavali samo zavezanci, ki si sami plačujejo prispevke (npr. samostojni podjetniki, kmetje, športniki, odvetniki. Finančna uprava RS pa je meseca marca 2020 tudi vsem tistim, ki zaposlujejo delavce (s.p, d.o.o., zavodi, itd.) in posledično plačujejo dajatve na plače zaposlenih, omogočila, da vse obveznosti poravnajo z enim plačilnim nalogom.

Celoten članek najdete TUKAJ